Helyes cukkini csónakokban sült készre ez a szép adag bazsalikomos, illatos rizs. Közben finoman megpirult a teteje, de azért szaftos maradt a ...
"Trüfli"
Itt van álmaim bonbonja, olyan, akárcsak a legmenőbb belga manufaktúrák mélyéből előkerülő kincsek: édes is, kesernyés is, és persze ...
Ősz ízei melengető csodaleves
Miután a múltkor megállapítottam, hogy a leves mégiscsak isteni dolog, most belefogtam egy gombásba. Ki ne ismerné az érzést, amikor a hidegben ...
Borsóleves savanykásan, gazdagon
Jut eszembe, én nem is eszem borsót. Még levest is elég ritkán szoktam. Mi van velem?
És mi az, ami az előbb ilyen klasszul roppant? A borsó? Vagy a ...
Besameles fusilli
Valami gyorsat, finomat, egyszerűt, ismerőst, mégis újat, aztán ne legyen száraz, és legyen finom ízes, de az illata azért mégis inkább diszkrét, ...
Narancsos, mandulás prémium teasüti
- Köszönjük a vendéglátást!
- Sziasztok, gyertek máskor is!
(...)
- Mondd, ettél a teasütiből?
- Melyikből, a narancsos mandulásból? Naná! És ...
Rakott brokkoli karfiolos csőben
Pár napja egy tápanyagtáblázatot nézegettem, amikor megakadt a tekintetem a kalciumos oszlopon. Érdekes dolgot vettem észre: a brokkoliban szinte annyi ...
Huncut saláta
Így mentegetőzöm: hiszen ez csak egy saláta..
Ja, hogy igazából egy komplett menü van a tálban? :)
Végül is a szendvicset is azért találta ki az a ...
Bab-borsó ragu
Számomra ez egy igazi őszi étel. Benne van még a nyár a friss kaporral, ropogós ceruzababbal, de ott van már a finom laktató csicseriborsó is, ami ...
Rakott krumpli
Lehet-e ízes, szaftos, hagyományos rakott krumplit sütni húskészítmények és tejtermékek nélkül, tisztán növényi alapanyagokból? De még ...