2014. sze 15.

Huncut saláta

írta: Kertkonyha
Huncut saláta

Így mentegetőzöm: hiszen ez csak egy saláta..
Ja, hogy igazából egy komplett menü van a tálban? :)
Végül is a szendvicset is azért találta ki az a drága Sandwich gróf, hogy minden egy helyen legyen.
Ó, bárcsak visszaadhatnám szavakkal az ízeket!

20140915_tesztasalata_500x381.jpg

 Hozzávalók egy nagy tálhoz:

  • 10 salátalevél
  • 50 g spenótlevél
  • 50 g száraztészta
  • 60 g tofu
  • 2 kávéskanál paprikakrém
  • 2 szál petrezselyem
  • 4 evőkanál napraforgómag
  • 100 g (növényi) joghurt
  • 25 g veganéz (majonéz)
  • 15 g olívaolaj

 

Előkészületek:

  • Főzzük ki a tésztát, pirítsuk meg a napraforgómagot, és tegyük őket félre.
  • A tofut vágjuk csíkokra, majd kis olajon és paprikakrémen pirítsuk meg minden oldalát.
  • A joghurtot keverjük el a majonézzel, a maradék olívaolajjal.

 

A saláta összeállítása:

  • A saláta- és spenótleveleket vágjuk csíkokra, és tegyük egy nagy tálba.
  • Adjuk hozzá a tésztát, az öntetet, és keverjük el.
  • A tetejére tegyük a tofut és szórjuk rá a napraforgómagot.

 

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 25 perc

 

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

Szólj hozzá

spenót tofu egyszerű penne vegetáriánus laktózmentes vegán veganéz