2014. sze 30.

Töltött cukkini csónakok

írta: Kertkonyha
Töltött cukkini csónakok

Helyes cukkini csónakokban sült készre ez a szép adag bazsalikomos, illatos rizs. Közben finoman megpirult a teteje, de azért szaftos maradt a belseje.
Mivel én kifejezetten szeretem a "kézműves konyhát", nekem külön örömet jelentett még az a kis farigcsálás és töltögetés is, ami együtt járt a főzéssel. Tálaljuk a csónakokat akár magában kis majonézzel, vagy salátával és friss kenyérrel, garantált, hogy gyorsan el fog fogyni. 20140930_toltott_cukkini_500x375.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 kisebb cukkini
  • 75 g rizs
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 4 kávéskanál frissen csavart citromlé
  • só, bors
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely (vagy illatos sajt)
  • 1 dl olívaolaj

 

  1. Kiskanállal vájjuk ki a cukkinik belsejét, ügyelve arra, hogy a héja ne sérüljön.
  2. Az olajon a felaprított hagymát üvegesre pároljuk meg.
  3. Öntsük hozzá a cukkinipépet, a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát, citromlevet, sörélesztőpelyhet, a rizst, és addig pároljuk, amíg az utóbbi megpuhul. 
  4. Töltsük meg a cukkiniket a rizzsel, és helyezzük őket egy tűzálló tálba szorosan egymás mellé. Öntsük kis vizet alá, és 25-30 percig süssük közepes hőmérsékletű sütőben.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc + sütés

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Szólj hozzá

rizs főétel cukkini gluténmentes vegetáriánus laktózmentes vegán görög konyha mediterrán konyha