Borsóleves savanykásan, gazdagon
Jut eszembe, én nem is eszem borsót. Még levest is elég ritkán szoktam. Mi van velem?
És mi az, ami az előbb ilyen klasszul roppant? A borsó? Vagy a finoman felpuhult pörkölt szotyi? Hmmm! Egyetlen kanállal eszem még, nem többel, különben nem marad a fotóhoz... Illetve esetleg még eggyel...
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
- 200 g zöldborsó
- 50 g napraforgómag
- 20 g savanyú káposzta
- 9 dl víz
- 2 bazsalikomlevél, 2 kávéskanál petrezselyem, só, bors
- 2 dl (Joya) tejföl
- 2 kávéskanál liszt
- 2 kávéskanál citromlé
- 6 evőkanál olaj
- Az olajon pirítsuk barnára a napraforgómagot, vigyázva, nehogy megégjen. Adjuk hozzá a borsót és a káposztát is, és pár percig piruljanak együtt.
- Fűszerezzük, öntsük fel vízzel, és amikor már majdnem forr, habarjuk be a tejföllel. Előzőleg a lisztet keverjük a tejfölbe, majd adjunk hozzá a levesből, végül öntsük az egészet a fazékba.
- Amint felforrt, kész is, zárjuk el, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.
Extra tipp: ha ügyelünk a megadott arányokra, nem marad el a hatás: egy íz sem fog kiérződni, "kilógni" a többi közül, viszont szépen egybeolvadnak, úgy alkotnak tökéletes harmóniát.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: