"Trüfli"
Itt van álmaim bonbonja, olyan, akárcsak a legmenőbb belga manufaktúrák mélyéből előkerülő kincsek: édes is, kesernyés is, és persze csodálatosan illatos is. Keveredjenek az ízek, járjanak táncot a textúrák! És mindezt egyetlen bonbonban, amihez nem is kellenek csili-vili hozzávalók, egyszerűen csak minden legyen friss és jó minőségű.
Hozzávalók kb. 20 nagyobb bonbonhoz:
- 325 g (magozott) datolya
- 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 4 evőkanál brandy vagy illatos likőr (én Napoleon brandy-t használtam)
- 3 evőkanál kókuszolaj (margarin)
- kb. 2 evőkanál víz
- A datolyát turmixoljuk össze a kakaóporral, a brandy-vel és a kókuszolajjal.
- A datolya nedvességtartalmától függően adjunk hozzá annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk.
- Formázzunk golyókat és hempergessük meg őket kakaóporban.
Extra tipp: ha a massza túl ragadós, és nehezen tudjunk sima felületűvé gyúrni, tegyük be a hűtőbe egy kis időre. Hidegen sokkal könnyebb lesz vele bánni.
Elkészítési idő: 20 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: