Bab-borsó ragu
Számomra ez egy igazi őszi étel. Benne van még a nyár a friss kaporral, ropogós ceruzababbal, de ott van már a finom laktató csicseriborsó is, ami belülről melegít, jóleső érzéssel tölt el a hidegebb napokon is. Ez egy végtelenül egyszerű recept, kevés hozzávalóval, amik "csupán" csak csodásan illenek egymáshoz, és amitől az ember körbenéz, és ha nem látja senki, kinyalja a tányért.
Hozzávalók két adaghoz:
- 550 g ceruzabab
- 200 g szárított csicseriborsó (vagy 400 g konzerv)
- 2 vöröshagyma
- 1/2 dl (növényi) tej
- 4 kávéskanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál friss kapor
- 4 evőkanál friss citromlé
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- só, bors
- 1/2 dl olaj
Előkészületek: előző este áztassuk be a csicseriborsót , majd aznap főzzük puhára. Ha konzervet használunk, ez a lépés kimarad, vagyis időt spórolunk. Én mégis perverzül ragaszkodom a hagyományos, szárított csicseriborsóhoz, de persze mindenki lecserélheti ízlés szerint a félkészre.
- Az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát.
- Öntsük rá a csicseriborsót, 3 dl vizet és a tejben elkevert keményítőt.
- Sózzuk, borsozzuk, és főzzük össze.
- Adjuk hozzá a ceruzababot, öntsük fel vízzel, hogy ellepje, majd a főzés legvégén adjuk hozzá a kaprot és a citromlevet is.
Extra tipp: ne főzzük túl, sőt, maradjon ropogós a bab, hűlés közben is puhulni fog még.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő (félkész csicseriborsóból): 30 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: