Rusztikus krumpli
Egytálételnek, különleges köretnek egyaránt kitűnő lesz egy ilyen gazdag krumpli étel.
Szeretem az olyan étkezéseket, amikor sokféle íz van az asztalon, és abból mindenki saját magának összeállíthatja a kedvére való tálat. Ehhez a krumplihoz felszolgáltam egy-kétféle gazdag salátát, magos kenyeret, sajtot és nagyon jól illet hozzá az olajbogyó is.
Hozzávalók egy szép nagy adaghoz:
- 1,5 kg krumpli
- 200 g dió
- 300 g vöröshagyma
- két kávéskanál rozmaring
- só, bors
- olaj
- A diót áztassuk be egy negyed órára vízbe.
- A krumplit jól mossuk meg, és héjastul vágjuk nagyobb darabokra. Tegyük fel főni annyi vízben, hogy ellepje, és adjuk hozzá a fűszereket.
- Közben a felaprított hagymát pirítsuk meg olajban.
- Amikor megfőtt a krumpli, öntsük le róla a vizet, és keverjük össze a hagymával és a dióval.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: