2015. ápr 29.

Medvehagymás gombóc

írta: Kertkonyha
Medvehagymás gombóc

És még mindig medvehagyma! Egyszerűen nem bírok betelni a tavasz csodaszerével!
Vajon a medvék véletlenül legelnek-e téli álmuk után medvehagymát? De nem ám! Ezzel erősítik és méregtelenítik a szervezetüket. És mivel én bízom bennük, most medvehagymás krumpligombócokat sütöttem. Rengeteg lett, de sebaj, mert kb. mindenhez jó volt. Piknikre, szendvicsbe, köretnek és salátával vacsorára is isteni. 

20150429_krumplifasirt_medvehagymaval_2_500x375.jpg
Hozzávalók 50-60 kisebb golyóhoz, 4-5 személyre:

  • 1 nagy csomag medvehagyma
  • 700 g krumpli
  • 300 g tofu
  • 110 g liszt
  • 50 g csicseriborsóliszt
  • 1 evőkanál lenmagliszt
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • só, bors
  1. A krumplit pucoljuk meg, és kockára vágva főzzük puhára sós vízben. Törjük át, és öntsük egy olyan tálba, amiben tudjuk majd gyúrni is.
  2. A tofut aprítóban dolgozzuk morzsás állagúra, a medvehagymát pedig vágjuk vékony csíkokra.
  3. Keverjünk a krumplihoz minden hozzávalót, és jól elegyítsük el a masszát.
  4. Kiskanál segítségével formázzunk 3 cm átmérőjű gombócokat belőle, és bő olajban süssük ki.


Extra tipp
: A massza nagyon szépen eláll a hűtőben 1-2 napig, így mindig csak annyit kellett kisütni, amennyit megeszünk. 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc

Tetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT
Bővebb infót is találsz róla ITT.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

krumpli medvehagyma főétel húsmentes vegetáriánus laktózmentes vegán kalóriadús