2016. feb 16.

Vegán lakomák VI

írta: Kertkonyha
Vegán lakomák VI

Sült zöldségek - rukkola pesto szósz - főtt krumpli

Sokan, ha a vegán étkezés kerül szóba, egy szép zöld rétet látnak maguk előtt, ahol pár ember békésen legelészik. :))) Persze ez a legkevésbé sem igaz, bajban is lennénk így télvégén, amikor nemhogy egy fia legelő sincs, de hazai zöldségekből is soványka a választék. ;) Ilyenkor jönnek jól csodálatos gyökérzöldségeink, amiket szerencsére számtalan ízben és módon lehet elkészíteni. Laktatóak, táplálóak, és a legkisebb zöldségesnél is beszerezhetők.

20160216_vegan_lakoma_xii_500x375.jpg

Hozzávalók:

A grillzöldségek

  • 2 nagy zellergumó
  • 2 nagy sárgarépa
  • 1 cukkini (fehérrépa is lehet)
  • 5-10 ek olaj
  • 1 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál rozmaring
  • fél mokkáskanál fokhagyma granulátum
  • pár csepp füstaroma

  1. A zellert, sárgarépát és cukkinit csíkokra vágjuk, majd összeforgatjuk a többi hozzávalóból készült páccal.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon puhára sütjük.
  3. Amíg sülnek a zöldségek, nyugodtan elkészíthetjük a szószt hozzá, és sós vízben kifőzhetjük a szükséges mennyiségű krumplit.
A rukkola pesto
  • 1 marék rukkola
  • 2 marék madársaláta
  • fél marék dió
  • 7 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál élesztőpehely
  • 1 mokkáskanál só

 A hozzávalókat aprítóban turmixoljuk krémesre.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc

További recepteket ITT találsz.

 


leves_cover.jpgTetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT
Bővebb infót is találsz róla ITT.

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzetkönyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

krumpli zeller lakoma cukkini gluténmentes húsmentes sárgarépa vegetáriánus vegán tojásmentes