Astrea saláta
Íme, az egyik kedvenc salátám: egyszerű, jó ízű, laktató, de mégis üdítő nyári étel. Titka az ízek különleges harmóniájában rejlik; nem mindennapi, ahogy a zeller és a római saláta kesernyés jellege összeolvad az alma édes-savanykás ízével és a dió aromájával. Az egész koronája pedig a jófajta majonéz. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók két személyre:
- 15 római saláta levél
- 2 szál szárzeller
- 1 savanykás alma
- 50 g dió
- Majonéz (veganéz)
1, Vágjuk csíkokra a salátát, daraboljuk fel az almát, szeleteljük fel a zellert.
2. Keverjük össze őket, tegyük egy tálba.
3. Tegyük a tetejére a majonézt és a darált diót.
Elkészítési idő: 10 perc
Két megjegyzés a szárzellerhez:
Vigyázzunk a sózással, a zeller szára meglepően sós zöldség magában is.
A növény leveleit pedig nehogy kidobjuk, kiváló leves készíthető belőle.
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: