2014. jún 28.

Astrea saláta

írta: Kertkonyha
Astrea saláta

Íme, az egyik kedvenc salátám: egyszerű, jó ízű, laktató, de mégis üdítő nyári étel. Titka az ízek különleges harmóniájában rejlik; nem mindennapi, ahogy a zeller és a római saláta kesernyés jellege összeolvad az alma édes-savanykás ízével és a dió aromájával. Az egész koronája pedig a jófajta majonéz. Jó étvágyat hozzá!

 20140628_astrea_500x421.jpg

Hozzávalók két személyre:

  • 15 római saláta levél
  • 2 szál szárzeller
  • 1 savanykás alma
  • 50 g dió
  • Majonéz (veganéz)

 
1,   Vágjuk csíkokra a salátát, daraboljuk fel az almát, szeleteljük fel a zellert.
2.   Keverjük össze őket, tegyük egy tálba. 
3.   Tegyük a tetejére a majonézt és a darált diót.

 

Elkészítési idő: 10 perc

Két megjegyzés a szárzellerhez:
Vigyázzunk a sózással, a zeller szára meglepően sós zöldség magában is.
A növény leveleit pedig nehogy kidobjuk, kiváló leves készíthető belőle.

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

 

Szólj hozzá

saláta szárzeller gluténmentes egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán főzés nélkül