Kókuszgolyó, diógolyó
Finom édesség sütés, főzés nélkül, gyorsan, és nem is olyan bűnös módon? Íme, a reform kókuszgolyó. És a Raffaello közeli élmény.. Aztán, ha dióval is megcsináljuk, annál izgalmasabb.
Hozzávalók 20 golyóhoz:
- 100 g zabpehely
- 125 g kókuszreszelék és 50 g kókusztejpor
vagy: 125 g durvára tört dió
- 1,5 dl (növényi) tej
- 5 evőkanál kókuszolaj (vagy étolaj)
- 1 mokkáskanál sütőrum
- 50 g cukor
- 1 csipet só
- A zabpehelyhez adjunk hozzá 100 g kókuszreszeléket, a kókusztejport, cukrot, sót, sütőrumot, és turmixgépben őröljük apróra.
- Keverjünk bele a tejet és az olajat.
- Gyúrjunk belőle golyókat, és hempergessük meg a maradék kókuszreszelékben. Ha szükséges, előtte hűtsük be, hogy megkeményedhessen.
Fele-fele is készíthetjük kókusszal és dióval, ekkor a megadott dió, kókuszreszelék és kókusztejpor mennyiség felét kell venni.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: