2014. jún 20.

Csicseriborsókrém (hummusz)

írta: Kertkonyha
Csicseriborsókrém (hummusz)

Vegetáriánusként - és főleg vegánként - előfordul, hogy az ember bajban van: mit tegyen a szendvicsére? Erre van itt például a hummusz. 
Nem, nem a talaj szervesanyag tartalma, hanem a csicseriborsókrém. :) A hummuszt vérre menő vitákban vallják magukénak jó pár nemzet szakácsai. Én ebbe a vitába most nem folynék bele, inkább leírom a saját receptemet.
Ajánlom kenyérhez, pitához, de nagyon jól kiegészít grillezett vagy sütőben sült ételeket is.

20140620_hummus_500x375.jpg

Hozzávalók két személyre:

  • 100 g szárított csicseriborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 púpozott evőkanál tahini (szezámmagkrém)
  • 6-7 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 evőkanál citromlé vagy ecet
  • Fűszerek: 1 mokkáskanál só, bors, római kömény

 

  1. A csicseriborsót előző nap beáztatjuk egy üveg vízbe. Adjunk hozzá bőven vizet, mert sokat felszív, és figyeljünk rá, hogy jóval nagyobb legyen az üveg, mert látványosan megduzzad.
  2. Másnap a csicseriborsót főzzük puhára, majd egy botmixer segítségével csak össze kell pürésíteni a többi hozzávalóval. Az anyagok nedvességétől függően lehet, hogy kér egy kis vizet is a mixelés közben. Az állaga akkor jó, ha krémes, de nem folyós.

 

Jó étvágyat!

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

csicseriborsó vegetáriánus szendvics laktózmentes vegán kenyérre kenjük