Savanyú káposztás kenyérrevaló
Teljesen rákaptam a savanyú káposztára, mióta megtudtam róla, hogy mennyire hihetetlen gazdag ásványi anyag- és vitaminforrás, immunerősítő, koleszterincsökkentő, méregtelenítő, sőt: joghurttal vetekedő tejsavbaktérium-tartalma regenerálja a stressz, antibiotikum-kúra után meggyötört bélrendszert is.
És ez most csak töredéke volt a jótékony hatásoknak.
Aztán itt van még a B12-vitamin is, amivel minden vegát kergetnek. A széles körben elterjedt tévhittel ellentétben B12-vitamin nem csak kizárólag az állati eredetű élelmiszerekben van, hanem pl. a fermentált növényekben, így a savanyú káposztában is. De hiszen az Nemzeti Eledelünk! A piacon 150 Ft egy kiló. És milyen egészséges!
Jótt tett ennek a tofukrémnek is. :)
Hozzávalók egy kis tál szendvicskrémhez:
- 300 g tofu
- 100 g savanyú káposzta
- 100 g Joya joghurt
- 3 szál újhagyma
- fél csokor petrezselyem
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál miso paszta (helyettesíthető egy kis Worchester vagy szójaszósszal)
- A tofut villával törjük össze.
- A káposztát, petrezselymet vágjuk apróra, az újhagymát vékony karikákra.
- A joghurtban keverjük el a misót, és keverjünk mindent össze.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:
Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé! |