2014. nov 06.

Savanyú káposztás kenyérrevaló

írta: Kertkonyha
Savanyú káposztás kenyérrevaló

Teljesen rákaptam a savanyú káposztára, mióta megtudtam róla, hogy mennyire hihetetlen gazdag ásványi anyag- és vitaminforrás, immunerősítő, koleszterincsökkentő, méregtelenítő, sőt: joghurttal vetekedő tejsavbaktérium-tartalma regenerálja a stressz, antibiotikum-kúra után meggyötört bélrendszert is.
És ez most csak töredéke volt a jótékony hatásoknak.

Aztán itt van még a B12-vitamin is, amivel minden vegát kergetnek. A széles körben elterjedt tévhittel ellentétben B12-vitamin nem csak kizárólag az állati eredetű élelmiszerekben van, hanem pl. a fermentált növényekben, így a savanyú káposztában is. De hiszen az Nemzeti Eledelünk! A piacon 150 Ft egy kiló. És milyen egészséges!
Jótt tett ennek a tofukrémnek is. :)20141106_tofu_krem_500x374.jpg
Hozzávalók egy kis tál szendvicskrémhez:

  • 300 g tofu
  • 100 g savanyú káposzta
  • 100 g Joya joghurt
  • 3 szál újhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál miso paszta (helyettesíthető egy kis Worchester vagy szójaszósszal)

 

  1. A tofut villával törjük össze.
  2. A káposztát, petrezselymet vágjuk apróra, az újhagymát vékony karikákra.
  3. A joghurtban keverjük el a misót, és keverjünk mindent össze.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
könyvek (150x90)_1.jpg

Szólj hozzá

savanyú káposzta tofu gluténmentes egyszerű vegetáriánus szendvics magyaros laktózmentes vegán kenyérre kenjük