KKK (Karfiol*Krumpli*Krémleves)
Egyik este főztem ezt a levest, de nem tudtam betenni a hűtőbe lefekvés előtt, mert annyira forró volt még. Amikor pedig felkeltem, még mindig langyos volt a fazék! És akkor elképzeltem, hogy a 36 fokos hasamban még ennél is lassabban hűl ki.
Na, erre jó télen az ilyen vastag leves: m-m-melegíííít!
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
- 400 g karfiol
- 300 g krumpli
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk kakukkfű
- 3 tk vegamix
- 1 mk koriandermag összetörve
- 2 fújás természetes füst
- só, bors
- 3 dl tej
- 2 púpozott evőkanál sörélesztő pehely
- Az apróra vágott hagymákat pirítsuk meg olajon. Szórjuk rá a fűszereket, és amint illatozni kezd, vegyük le a tűzről.
- Tegyük bele az apróra kockázott krumplit és az rózsákra szedett karfiolt, és pirítsuk át őket.
- Ezután öntsük fel 8 dl vízzel és a tejjel, és főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.
- Szórjunk bele sörélesztő pelyhet, és botmixerrel pépesítsük.
Elkészítési idő: 30 perc
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:
Megjelent a karácsonyi receptfüzetünk! Bővebb infóért KATT IDE! |