"Gazdag" lencseleves
Ki szeretne gazdag lenni 2015-ben? Az főzzön egy ilyen isteni levest Szilveszterre!
De vigyázat, nehogy baromfiból legyen hozzá a virsli, mert még elszáll vele a szerencsénk! ;)
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
- 250 g lencse
- 100 g savanyú káposzta
- 2 szál virsli (én bio búzavirslit használtam)
- fél fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál barnacukor
- 1 teáskanál pirospaprika, 1/2 mokkáskanál borsikafű, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 2 evőkanál vegamix vagy bio ételízesítő, 5 fújás természetes folyékony füstkivonat
- só, bors, ecet, olaj
- Karikázzuk fel a virslit, majd egy fazékban süssük meg a szeleteket két evőkanál olajon. Ha szépen megpirult mindkét oldalon, vegyük ki a virslit és tegyük félre.
- Pótoljuk az olajat, és pirítsuk rajta üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Ezután adjuk hozzá a cukrot és az apróra vágott fokhagymát is. Folyamatos kevergetés mellett várjunk, amíg karamellizálódik.
- Ekkor adjuk hozzá a megmosott lencsét, az apróra vágott savanyú káposztát, a fűszereket, és öntsük fel másfél liter vízzel.
- Takarékon és fedő alatt főzzük a levest, amíg a lencse megpuhul. A káposzta savanyúságától függően utólag ízesítsük ecettel.
Tálaljuk a sült virslivel.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:
|
|