2014. dec 30.

"Gazdag" lencseleves

írta: Kertkonyha
"Gazdag" lencseleves

Ki szeretne gazdag lenni 2015-ben? Az főzzön egy ilyen isteni levest Szilveszterre!
De vigyázat, nehogy baromfiból legyen hozzá a virsli, mert még elszáll vele a szerencsénk! ;)

20141230_lencseleves_500x376.jpg

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 250 g lencse
  • 100 g savanyú káposzta
  • 2 szál virsli (én bio búzavirslit használtam)
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál pirospaprika, 1/2 mokkáskanál borsikafű, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 2 evőkanál vegamix vagy bio ételízesítő, 5 fújás természetes folyékony füstkivonat
  • só, bors, ecet, olaj
  1. Karikázzuk fel a virslit, majd egy fazékban süssük meg a szeleteket két evőkanál olajon. Ha szépen megpirult mindkét oldalon, vegyük ki a virslit és tegyük félre.
  2. Pótoljuk az olajat, és pirítsuk rajta üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Ezután adjuk hozzá a cukrot és az apróra vágott fokhagymát is. Folyamatos kevergetés mellett várjunk, amíg karamellizálódik.
  3. Ekkor adjuk hozzá a megmosott lencsét, az apróra vágott savanyú káposztát, a fűszereket, és öntsük fel másfél liter vízzel.
  4. Takarékon és fedő alatt főzzük a levest, amíg a lencse megpuhul. A káposzta savanyúságától függően utólag ízesítsük ecettel.

Tálaljuk a sült virslivel.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc


Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet
könyvek (150x90)_1.jpg

Szólj hozzá

leves lencse savanyú káposzta gluténmentes vegetáriánus magyaros laktózmentes vegán