Party golyók
Vendégeket várunk, mi legyen az a rántott, aminek egyáltalán nem árt, ha áll kicsit, vagyis bőven ki lehet szellőztetni a buli előtt? Legyen laktató és különleges is, olyan, amiről beszélnek, és próbálják kitalálni, mi minden finomság lehet benne. Legyen gyors és egyszerű elkészíteni, legyen mutatós, sőt, szép!
Sokat kérünk? Nem, inkább sokat csináljunk belőle, mert gyorsan elkapkodják majd ezeket a rizses, zöldséges party golyókat.
Bónusz: gyerek-kompatibilitásra is tesztelve. :)
Hozzávalók 10-15 golyóhoz:
- 1,5 bögrényi enyhén túlfőzött rizs (100 g száraz rizs)
- 100 g gomba
- 50 g padlizsán
- fél marék spenót (mélyhűtött is tökéletes)
- negyed fej vöröshagyma
- fél gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál őrölt lenmag*
- fél dl tej (én szójatejet használtam)
- 1-2 púpozott teáskanál csicseriborsóliszt
- kb. 50 g prézli
- olaj
- Serpenyőben forrósítsuk fel 2-3 evőkanál olajat, és pirítsuk meg rajta a felaprított hagymákat valamint az apró kockára vágott gombát, padlizsánt és spenótot.
- Egy tálban keverjük ki a lenmagot 1 evőkanálnyi vízzel, és hagyjuk állni 10 percet. Be fog sűrűsödni, és ez lesz, ami kötőanyagként összetartja a rizsgolyókat.
- Keverjük bele a kötőanyagot a rizsbe, és adjuk hozzá a zöldségeket is. Ha szükséges, a formázható állagot prézli hozzáadásával állítsuk be. Hagyjuk állni legalább egy fél órát.
- Egy kistálban keverjük csomómentesre a tejet a csicseriborsóliszttel, a másik tálba pedig öntsünk a prézliből.
- A masszából formázzunk golyócskákat, vonjuk be a csicseriborsós szósszal, hempergessük meg a prézliben, és süssük ki forró olajban.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
*Frissítés: korábban elírás miatt útifűmaghéj szerepelt a hozzávalók között. Helyesen: őrölt lenmag szükséges a recepthez.
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:
|
|