Tahini öntet
Tudjátok, az úgy van, hogy van a falafel szendvics és a nagyon finom falafel szendvics. :)
Na, a kettő közötti különbség többek között ez a tahini, azaz szezámmagszósz. :) És nem utolsó sorban az rengeteg B-vitamin és ásványi anyag, ami ebben a szószban benne van. Ki gondolná, hogy pár kanálka (50g) fedezi a napi magnézium-, foszfor-, mangán- és vasigényünk felét?
Akárcsak kalciumból, hiszen abból hétszer (!) annyit tartalmaz, mint a tehéntej!
Ajánlom még salátára, kenyérre, hummuszra, hidegtálra, grillzöldségre, vagy bármi mellé nagyon finom ízesítésnek.
Hozzávalók egy tálkához:
- 50 g tahini (szezámmagkrém)
- 50 ml olívaolaj
- fél gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- só
- A tahinit turmixoljuk össze az olajjal, a citromlével, a fokhagymával és a sóval.
- Végül öntsük fel 1 dl forró (!) vízzel.
- Tálalásra díszítsük pirospaprikával.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 5 perc
További recepteket ITT találsz.
Tetszett ez a recept? |
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! |