2015. okt 28.

Tahini öntet

írta: Kertkonyha
Tahini öntet

Tudjátok, az úgy van, hogy van a falafel szendvics és a nagyon finom falafel szendvics. :)
Na, a kettő közötti különbség többek között ez a tahini, azaz szezámmagszósz. :) És nem utolsó sorban az rengeteg B-vitamin és ásványi anyag, ami ebben a szószban benne van. Ki gondolná, hogy pár kanálka (50g) fedezi a napi magnézium-, foszfor-, mangán- és vasigényünk felét?
Akárcsak kalciumból, hiszen abból hétszer (!) annyit tartalmaz, mint a tehéntej!  

Ajánlom még salátára, kenyérre, hummuszra, hidegtálra, grillzöldségre, vagy bármi mellé nagyon finom ízesítésnek.

szezammartas_500x375.jpg

Hozzávalók egy tálkához:

  • 50 g tahini (szezámmagkrém)
  • 50 ml olívaolaj
  • fél gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve


  1. A tahinit turmixoljuk össze az olajjal, a citromlével, a fokhagymával és a sóval.
  2. Végül öntsük fel 1 dl forró (!) vízzel.
  3. Tálalásra díszítsük pirospaprikával.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 5 perc

További recepteket ITT találsz.

Tetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet az Őszi Receptkártya gyűjteményünk is, ami kifejezetten a most érő zöldségekből, gyümölcsökből dolgozik, hogy a természettel harmóniában táplálkozhass, és a bevásárlás is egyszerű legyen.
Bővebb infóért KATTINTS: ITT.
 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

gluténmentes egyszerű vegetáriánus szendvics laktózmentes vegán tahini mediterrán konyha főzés nélkül kenyérre kenjük