Töltött kápia paprika
Egy szlovéniai ebéd ihlette a következő receptet. Szomszédaink külön sütik meg a paprikát, és mellé kínálják a juhtúrót, de szerintem mindenképp érdemes kipróbálni az egybesütött változatot is, aminek a dió igazán egyedi aromát ad. A vegán változat kölesből készül, a fűszerezés pedig lehet ugyanaz.
Hozzávalók 3 személyre:
- 6 kápia paprika (bocskor paprika)
- olívaolaj
Juhtúró töltelék:
- 180 g brindza
- 180 g tehéntúró
- 40 g dió
- egy gerezd fokhagyma
- só, bors, két szál petrezselyem apróra vágva
Köles töltelék:
- 55 g köles
- 1 púpozott evőkanál sörélesztő
- 40 g dió
- egy gerezd fokhagyma
- só, bors, két szál petrezselyem apróra vágva
A kétféle töltelék 3-3 paprika megtöltéséhez elegendő. Ha egyfajtát készítünk, akkor duplázzuk meg a töltelék mennyiségét.
- A túrót keverjük össze a brindzával, durvára tört dióval, sóval, borssal, áttört fokhagymával és petrezselyemmel.
- A kölest háromszoros vízben főzzük meg sóval és borssal. Ha marad rajta víz, öntsük le, majd keverjük össze a durvára tört dióval, a petrezselyemmel, áttört fokhagymával és a sörélesztővel.
- Vágjuk le a paprikák tetejét, csumázzuk ki őket, majd töltsük bele a tölteléket. A tetejüket helyezzük vissza a helyükre.
- Fektessük a megtöltött paprikákat egy jénai tálba, és locsoljuk meg olívaolajjal, öntsünk alá kis vizet is.
- Közepes sütőben süssük, amíg a paprika barnulni nem kezd.
Elkészítési idő: 45 perc
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: