2014. júl 06.

Töltött kápia paprika

írta: Kertkonyha
Töltött kápia paprika

Egy szlovéniai ebéd ihlette a következő receptet. Szomszédaink külön sütik meg a paprikát, és mellé kínálják a juhtúrót, de szerintem mindenképp érdemes kipróbálni az egybesütött változatot is, aminek a dió igazán egyedi aromát ad.  A vegán változat kölesből készül, a fűszerezés pedig lehet ugyanaz.

20140706_toltott-kapia-paprika_500x371.jpg

Hozzávalók 3 személyre:

  •          6 kápia paprika (bocskor paprika)
  •          olívaolaj

Juhtúró töltelék:

  •          180 g brindza
  •          180 g tehéntúró
  •          40 g dió
  •          egy gerezd fokhagyma
  •          só, bors, két szál petrezselyem apróra vágva

Köles töltelék:

  •          55 g köles
  •          1 púpozott evőkanál sörélesztő
  •          40 g dió
  •          egy gerezd fokhagyma
  •          só, bors, két szál petrezselyem apróra vágva


A kétféle töltelék 3-3 paprika megtöltéséhez elegendő. Ha egyfajtát készítünk, akkor duplázzuk meg a töltelék mennyiségét.

  1. A túrót keverjük össze a brindzával, durvára tört dióval, sóval, borssal, áttört fokhagymával és petrezselyemmel.
  2. A kölest háromszoros vízben főzzük meg sóval és borssal. Ha marad rajta víz, öntsük le, majd keverjük össze a durvára tört dióval, a petrezselyemmel, áttört fokhagymával és a sörélesztővel.
  3. Vágjuk le a paprikák tetejét, csumázzuk ki őket, majd töltsük bele a tölteléket. A tetejüket helyezzük vissza a helyükre.
  4. Fektessük a megtöltött paprikákat egy jénai tálba, és locsoljuk meg olívaolajjal, öntsünk alá kis vizet is.
  5. Közepes sütőben süssük, amíg a paprika barnulni nem kezd.


Elkészítési idő: 45 perc

Jó étvágyat!

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

Szólj hozzá

krumpli főétel gluténmentes vegetáriánus juhtúró laktózmentes vegán köles kápia bocskor paprika