Korianderes ribizlis piskóta
Ennek a süteménynek majdnem a fele gyümölcs. Akkor lehet, hogy ez a sütemény igazából gyümölcs? :)
Hozzávalók egy kis tepsihez:
- 500g ribizli, pár szem áfonya
- 250 fehérliszt
- 250 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g nádcukor
- 100 g kristálycukor
- 100 g növényi olaj (legjobb a kókuszolaj)
- 5 dl (növényi) tej
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 2 csipet só
- 1 kávéskanál koriander mag
- Egy fél pohár tejjel főzzük fel az összezúzott koriander magokat. Miután felforrt, fedjük le és zárjuk el.
- Közben keverjük össze a száraz alapanyagokat egy tálban.
- Szűrjük le a korianderes tejet, majd öntsük a tálba a maradék tejjel és az olajjal együtt. Jól keverjük el.
- Keverjünk a tésztához 400 g megmosott, megtisztított ribizlit, és kézzel finoman forgassuk át.
- Öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejére szórjuk rá a maradék gyümölcsöt és tenyérrel kicsit nyomjuk bele a tésztába.
- Tűpróbáig süssük.
Megjegyzés: a megadott cukormennyiség éppen kiegyenlíti a ribizli savanykásságát. Ha kifejezetten édes süteményt szeretnénk, használjunk több cukrot.
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: