2014. júl 08.

Korianderes ribizlis piskóta

írta: Kertkonyha
Korianderes ribizlis piskóta

Ennek a süteménynek majdnem a fele gyümölcs. Akkor lehet, hogy ez a sütemény igazából gyümölcs? :)

20140708_ribizlis-piskota_500x375.jpg

Hozzávalók egy kis tepsihez:

  • 500g ribizli, pár szem áfonya
  • 250 fehérliszt
  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g nádcukor
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g növényi olaj (legjobb a kókuszolaj)
  • 5 dl (növényi) tej
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 csipet só
  • 1 kávéskanál koriander mag
  1.  Egy fél pohár tejjel főzzük fel az összezúzott koriander magokat. Miután felforrt, fedjük le és zárjuk el.
  2. Közben keverjük össze a száraz alapanyagokat egy tálban.
  3. Szűrjük le a korianderes tejet, majd öntsük a tálba a maradék tejjel és az olajjal együtt. Jól keverjük el.
  4. Keverjünk a tésztához 400 g megmosott, megtisztított ribizlit, és kézzel finoman forgassuk át.
  5. Öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejére szórjuk rá a maradék gyümölcsöt és tenyérrel kicsit nyomjuk bele a tésztába.
  6. Tűpróbáig süssük.

Megjegyzés: a megadott cukormennyiség éppen kiegyenlíti a ribizli savanykásságát. Ha kifejezetten édes süteményt szeretnénk, használjunk több cukrot.

Jó étvágyat!

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Szólj hozzá

édesség piskóta desszert ribizli vegetáriánus laktózmentes vegán kalóriadús