Borban főtt szilva levese
Na, az ilyen fenséges levesre mondom, hogy művészet! Hidegen is, melegen is, langyosan is mennyei fogás.
Hozzávalók négy tányérhoz:
- 1 kg érett szilva
- 5 dl száraz vörös bor
- 5 csapott evőkanál cukor
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
- 1/4 kávéskanál szerecsendió
- 1/4 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- fél citrom lehámozott héja
- A kimagozott szilvákat tegyük egy fazékba, öntsük fel a borral, és annyi vízzel, hogy ellepje.
- Adjuk hozzá a fűszereket és a citromhéjat is.
- Főzzük kis lángon fél órát, majd vegyük ki belőle a citromhéjat.
- Turmixoljuk össze és tálaljuk melegen vagy hidegen.
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: