2014. sze 13.

Bab-borsó ragu

írta: Kertkonyha
Bab-borsó ragu

Számomra ez egy igazi őszi étel. Benne van még a nyár a friss kaporral, ropogós ceruzababbal, de ott van már a finom laktató csicseriborsó is, ami belülről melegít, jóleső érzéssel tölt el a hidegebb napokon is. Ez egy végtelenül egyszerű recept, kevés hozzávalóval, amik "csupán" csak csodásan illenek egymáshoz, és amitől az ember körbenéz, és ha nem látja senki, kinyalja a tányért. 

20140913_ceruzabab_fozelek_500x375.jpg

Hozzávalók két adaghoz:

  • 550 g ceruzabab
  • 200 g szárított csicseriborsó (vagy 400 g konzerv)
  • 2 vöröshagyma
  • 1/2 dl (növényi) tej
  • 4 kávéskanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál friss kapor
  • 4 evőkanál friss citromlé
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • só, bors
  • 1/2 dl olaj

Előkészületek: előző este áztassuk be a csicseriborsót , majd aznap főzzük puhára. Ha konzervet használunk, ez a lépés kimarad, vagyis időt spórolunk. Én mégis perverzül ragaszkodom a hagyományos, szárított csicseriborsóhoz, de persze mindenki lecserélheti ízlés szerint a félkészre.

  1. Az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát.
  2. Öntsük rá a csicseriborsót, 3 dl vizet és a tejben elkevert keményítőt.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és főzzük össze. 
  4. Adjuk hozzá a ceruzababot, öntsük fel vízzel, hogy ellepje, majd a főzés legvégén adjuk hozzá a kaprot és a citromlevet is.

Extra tipp: ne főzzük túl, sőt, maradjon ropogós a bab, hűlés közben is puhulni fog még.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő (félkész csicseriborsóból): 30 perc

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

Szólj hozzá

köret zöldbab főétel csicseriborsó gluténmentes egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán