2014. aug 04.

Kókuszgolyó, diógolyó

írta: Kertkonyha
Kókuszgolyó, diógolyó

Finom édesség sütés, főzés nélkül, gyorsan, és nem is olyan bűnös módon? Íme, a reform kókuszgolyó. És a Raffaello közeli élmény.. Aztán, ha dióval is megcsináljuk, annál izgalmasabb.

20140804_dio_es_kokusz_golyocskak_0_500x424.jpg

Hozzávalók 20 golyóhoz:

  • 100 g zabpehely
  • 125 g kókuszreszelék és 50 g kókusztejpor
    vagy: 125 g durvára tört dió
  • 1,5 dl (növényi) tej
  • 5 evőkanál kókuszolaj (vagy étolaj)
  • 1 mokkáskanál sütőrum
  • 50 g cukor 
  • 1 csipet só
  1. A zabpehelyhez adjunk hozzá 100 g kókuszreszeléket, a kókusztejport, cukrot, sót, sütőrumot, és turmixgépben őröljük apróra.
  2. Keverjünk bele a tejet és az olajat. 
  3. Gyúrjunk belőle golyókat, és hempergessük meg a maradék kókuszreszelékben. Ha szükséges, előtte hűtsük be, hogy megkeményedhessen.

Fele-fele is készíthetjük kókusszal és dióval, ekkor a megadott dió, kókuszreszelék és kókusztejpor mennyiség felét kell venni.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 15 perc

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Szólj hozzá

dió édesség kókusz desszert gluténmentes vegetáriánus laktózmentes vegán főzés nélkül kalóriadús