2014. sze 22.

Besameles fusilli

írta: Kertkonyha
Besameles fusilli

Valami gyorsat, finomat, egyszerűt, ismerőst, mégis újat, aztán ne legyen száraz, és legyen finom ízes, de az illata azért mégis inkább diszkrét, legyen gusztusos, legyen tartalmas, legyen univerzális, ami mindenkinek ízlik, kedvem szerint gazdagítható, variálható, finom savanyúval vagy salátával jóban levő, de akár magában is fogyasztható, meg ahogy az angol mondja: comfort food. 
Íme egy fusilli, amiben a besamel szósznak köszönhetően akkor is sajtos ízek játszadoznak, ha az épp nem is volt a hűtőben.    20140922_besameles_fusilli_3_500x370.jpg

Hozzávalók négy adaghoz:

  • 500 g fusilli tészta
  • 6 dl (növényi) tej
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • 5 evőkanál sörélesztő pehely (vagy reszelt illatos sajt)
  • 1,5 dl étolaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 2 teáskanál citromlé
  • 2 teáskanál só
  • ízlés szerint 1 teáskanál tetszőleges édesítő
  1. Tegyük fel a tésztát főni, és amíg elkészül, rakjuk össze hozzá a szószt:
  2. Az olajban futtassuk meg a lisztet, és öntsük fel hideg tejjel.
  3. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a sörélesztő pelyhet, a fűszereket, és takarékon hagyjuk bugyogni pár percig, amíg sűrű szószt kapunk.
  4. Zárjuk el, és adjuk hozzá a citromlevet és az édesítőt, ha szükséges.
  5. Szűrjük le a tésztát és rögtön öntsük le a szósszal. Forgassuk jól át, hogy mindenhol elkeveredjen.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

Szólj hozzá

tészta főétel egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán kalóriadús