Kelbimbó karamellás szószban
A kelbimbót méltán emlegetik szuperélelmiszerként, hiszen a szervezet természetes védekező folyamatain őrködve hozzájárul a szép bőrhöz, a vérnyomás normalizálásához, az immunerősítéshez, a méregtelenítéshez, az ízületi reuma enyhítéséhez, sőt, javasolják még várandós anyáknak is.
Ugyanakkor időnként azoknak is ráfér egy kis feldobás, akik egyébként szeretik a jellegzetes, kicsit kesernyés ízét. Ezt a különleges receptet ajánlom köretnek vagy egy könnyű vacsorára akár magában és salátával, jóféle kenyérrel.
Hozzávalók két adaghoz:
- 250 g kelbimbó
- másfél-másfél teáskanál dijoni mustár, normál mustár, barnacukor és citromlé
- 3 evőkanál olívaolaj
- Egy nagyobb tálban készítsünk pácot az olajból, a mustárokból, citromléből és a cukorból.
- Öntsük bele a kelbimbókat és keveréssel juttassunk minden oldalukra.
- Tegyük sütőpapíros tepsibe, és 200 fokos sütőben süssük 30-45 percet.
Elkészítési idő: 15 perc + sütés
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:
Megjelent a karácsonyi receptfüzetünk! Bővebb infóért KATT IDE! |