2014. nov 25.

Kelbimbó karamellás szószban

írta: Kertkonyha
Kelbimbó karamellás szószban

A kelbimbót méltán emlegetik szuperélelmiszerként, hiszen a szervezet természetes védekező folyamatain őrködve hozzájárul a szép bőrhöz, a vérnyomás normalizálásához, az immunerősítéshez, a méregtelenítéshez, az ízületi reuma enyhítéséhez, sőt, javasolják még várandós anyáknak is.

Ugyanakkor időnként azoknak is ráfér egy kis feldobás, akik egyébként szeretik a jellegzetes, kicsit kesernyés ízét. Ezt a különleges receptet ajánlom köretnek vagy egy könnyű vacsorára akár magában és salátával, jóféle kenyérrel. 
20141125_kelbimbo_karamella_500x355.jpg

Hozzávalók két adaghoz:

  • 250 g kelbimbó
  • másfél-másfél teáskanál dijoni mustár, normál mustár, barnacukor és citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  1.  Egy nagyobb tálban készítsünk pácot az olajból, a mustárokból, citromléből és a cukorból.
  2. Öntsük bele a kelbimbókat és keveréssel juttassunk minden oldalukra.
  3. Tegyük sütőpapíros tepsibe, és 200 fokos sütőben süssük 30-45 percet.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütés 
Jó étvágyat!

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Megjelent a karácsonyi receptfüzetünk! Bővebb infóért KATT IDE!
könyv kép f.jpg



Szólj hozzá

köret kelbimbó gluténmentes egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán tojásmentes