Aranyszínű melegítő ragu
Minden év februárjában rendre fellélegzem: örülök, hogy vége a télnek, amit ebben az évben is túléltem valahogy. :) Valóban, napról napra több a fény és azok a súlyos mínuszok sem fenyegetnek már. Ennek ellenére fázni ilyenkor tudok a legjobban.
Azért van-e ez, mert már nagyon várom a tavaszt? Vagy a tavaly ősszel begyűjtött hőtartalékom ez időtájt merül ki? Nem tudom, de ilyenkor hívom segítségül a melegítő leveseket, ragukat.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
- 300 g padlizsán
- 200 g tofu (pác: 2 evőkanál olaj, 2 csipet őrölt kömény, 1 csipet szerecsendió, só, bors)
- 100 g előfőzött és megpucolt gesztenye
- 20 g mazsola
- 20 g dió
- 1 csipet fahéj
- két fújás természetes folyékony füst
- 1 evőkanál liszt
- A tofut vágjuk két cm-es kockákra, és nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
- Készítsük el a pácot, és forgassuk bele a tofut. Hagyjuk állni legalább fél órát. Ezalatt az idő alatt áztassuk be a mazsolát és főzzük elő a gesztenyét is.
- Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a tofut, majd vegyük ki, és tegyük félre.
- Ezután a serpenyőben kevés olajon ugyanígy pirítsuk össze a többi hozzávalót: negyedelt gesztenyét, fél diókat, mazsolát, kétcentis kockára vágott padlizsánt.
- Ízesítsük a füstaromával és egy csipet fahéjjal, öntsünk alá kis vizet, és hagyjuk 10 percet a tűzön.
- Hintsük meg a liszttel, keverjük el, majd szórjuk rá a megpirult tofut és rottyantsuk össze.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről
|
|