2015. feb 07.

Aranyszínű melegítő ragu

írta: Kertkonyha
Aranyszínű melegítő ragu

Minden év februárjában rendre fellélegzem: örülök, hogy vége a télnek, amit ebben az évben is túléltem valahogy. :) Valóban, napról napra több a fény és azok a súlyos mínuszok sem fenyegetnek már. Ennek ellenére fázni ilyenkor tudok a legjobban.
Azért van-e ez, mert már nagyon várom a tavaszt? Vagy a tavaly ősszel begyűjtött hőtartalékom ez időtájt merül ki? Nem tudom, de ilyenkor hívom segítségül a melegítő leveseket, ragukat.  

 20150207_padlizsan_tofu_500x375.jpg

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

  • 300 g padlizsán
  • 200 g tofu (pác: 2 evőkanál olaj, 2 csipet őrölt kömény, 1 csipet szerecsendió, só, bors)
  • 100 g előfőzött és megpucolt gesztenye
  • 20 g mazsola
  • 20 g dió
  • 1 csipet fahéj
  • két fújás természetes folyékony füst
  • 1 evőkanál liszt
  1. A tofut vágjuk két cm-es kockákra, és nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
  2. Készítsük el a pácot, és forgassuk bele a tofut. Hagyjuk állni legalább fél órát. Ezalatt az idő alatt áztassuk be a mazsolát és főzzük elő a gesztenyét is.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a tofut, majd vegyük ki, és tegyük félre.
  4. Ezután a serpenyőben kevés olajon ugyanígy pirítsuk össze a többi hozzávalót: negyedelt gesztenyét, fél diókat, mazsolát, kétcentis kockára vágott padlizsánt. 
  5. Ízesítsük a füstaromával és egy csipet fahéjjal, öntsünk alá kis vizet, és hagyjuk 10 percet a tűzön.
  6. Hintsük meg a liszttel, keverjük el, majd szórjuk rá a megpirult tofut és rottyantsuk össze.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről

 

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet
könyvek (150x90)_1.jpg

 

Szólj hozzá

padlizsán tofu főétel gluténmentes vegetáriánus laktózmentes vegán