Pikáns spárgaleves
Bármilyen friss a spárga, az alsó részét nem nagyon lehet felhasználni, mert olyan kemény rostokkal van tele, hogy nincs ember, aki azt elrágja, sőt, nem bír vele a legtöbb botmixer sem.
Praktikusan úgy lehet megállapítani, hogy hol kezdődik ez a kemény rész, hogy kettétörjük a spárgát. Ahol roppan, az lesz a megfelelő pont, ami kb. a spárga egyharmada. Szóval, a csomag harmada menthetetlenül a szemétben végzi? Dehogy is!
Csináljunk belőle levest, és felemelő érzés lesz megfogni az ablakon kifelé induló pénzt, ráadásul kevés jobb dolog van, mint ingyen alapanyagból istenit főzni!
Hozzávalók két személyre:
- 500 g spárgavég
- 2 csipet koriandermag
- 3 teáskanál kapribogyó
- 2 teáskanál dijoni mustár
- só
- A spárgáknak törjük le az alsó részét, tegyük egy fazékba, és öntsük fel annyi vízzel, ami bővel ellepi.
- Dobjuk rá a koriandermagot, és kezdjük el főzni.
- Amikor megpuhult, turmixoljuk össze. Ez erős géppel is csak többé-kevésbé fog menni, de ne csüggedjünk. Vegyünk elő egy nagy lyukú szitát, és passzírozzuk át a levest rajta. A kemény rostok fent maradnak, alulra pedig lefolyik a zöld krémleves.
- Sózzuk, és adjuk hozzá a kapribogyót és a mustárt. Ha van, használjunk zöldborsos mustárt, ha nincs, akkor jól borsozzuk meg a levest. Turmixoljuk össze, és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc
Tetszett ennek a levesnek a receptje? Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket! |
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: