2015. máj 13.

Pikáns spárgaleves

írta: Kertkonyha
Pikáns spárgaleves

Bármilyen friss a spárga, az alsó részét nem nagyon lehet felhasználni, mert olyan kemény rostokkal van tele, hogy nincs ember, aki azt elrágja, sőt, nem bír vele a legtöbb botmixer sem.

Praktikusan úgy lehet megállapítani, hogy hol kezdődik ez a kemény rész, hogy kettétörjük a spárgát. Ahol roppan, az lesz a megfelelő pont, ami kb. a spárga egyharmada. Szóval, a csomag harmada menthetetlenül a szemétben végzi? Dehogy is! 
Csináljunk belőle levest, és felemelő érzés lesz megfogni az ablakon kifelé induló pénzt, ráadásul kevés jobb dolog van, mint ingyen alapanyagból istenit főzni!  

 spargaleves_500x355.jpg

Hozzávalók két személyre:

  • 500 g spárgavég
  • 2 csipet koriandermag
  • 3 teáskanál kapribogyó
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  1. A spárgáknak törjük le az alsó részét, tegyük egy fazékba, és öntsük fel annyi vízzel, ami bővel ellepi.
  2. Dobjuk rá a koriandermagot, és kezdjük el főzni.  
  3. Amikor megpuhult, turmixoljuk össze. Ez erős géppel is csak többé-kevésbé fog menni, de ne csüggedjünk. Vegyünk elő egy nagy lyukú szitát, és passzírozzuk át a levest rajta. A kemény rostok fent maradnak, alulra pedig lefolyik a zöld krémleves.
  4. Sózzuk, és adjuk hozzá a kapribogyót és a mustárt. Ha van, használjunk zöldborsos mustárt, ha nincs, akkor jól borsozzuk meg a levest. Turmixoljuk össze, és tálaljuk.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc 

Tetszett ennek a levesnek a receptje? 
Képzeld, megjelent a legjobb leveseinket tartalmazó receptgyűjtemény. :)
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT.
ITT
tudod megrendelni a Csodalevesek kiadványt.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

leves spárga gluténmentes vegetáriánus kapribogyó laktózmentes vegán tojásmentes