Rakott zöldbab
Kifejezetten kiadós és laktató étel, ami mégsem tömít el. Csináljunk belőle nyugodtan sokat. Nagyon finom. El fog fogyni.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
- 500 g zöldbab
- 100 g szója granulátum
- 125 g barnarizs
- 1 vöröshagyma
- zsemlemorzsa
- só, bors, őrölt köménymag, pirospaprika, erős paprika ízlés szerint
- 300 g tejföl vagy Joya Cremesse
- A zöldbabot pucoljuk meg és vágjuk 2-3 cm-es darabokra.
- Sós vízben főzzük meg a babot és a rizst (külön-külön).
- A szója granulátumot kétszeres mennyiségű vízzel főzzük fel, és hagyjuk, hogy felszívja a nedvességet.
- A hagymát aprítsuk fel, pirítsuk meg az olajon. Adjuk hozzá a szóját is, majd fűszerezzük, és öntsük fel vízzel, így főzzük 10 percet.
- Olajjal kenjük ki a jénai tálat, szórjuk meg zsemlemorzsával. Rétegezzük a tálba a zöldbabot, rizst és a szóját, mindegyikből két-két réteget készítve.
- Kenjük meg a tetejét tejföllel, és alacsony hőmérsékleten süssük, amíg a tejföl meg nem repedezik rajta.
- Szeletelés előtt hagyjuk szikkadni kicsit.
Elkészítési idő: 50 perc
Sütési idő: 45 perc
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: