2014. júl 11.

Rakott zöldbab

írta: Kertkonyha
Rakott zöldbab

Kifejezetten kiadós és laktató étel, ami mégsem tömít el. Csináljunk belőle nyugodtan sokat. Nagyon finom. El fog fogyni. 

20140711_rakott-zoldbab-500x372.jpg

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

  • 500 g zöldbab
  • 100 g szója granulátum
  • 125 g barnarizs
  • 1 vöröshagyma
  • zsemlemorzsa
  • só, bors, őrölt köménymag, pirospaprika, erős paprika ízlés szerint
  • 300 g tejföl vagy Joya Cremesse
  1. A zöldbabot pucoljuk meg és vágjuk 2-3 cm-es darabokra. 
  2. Sós vízben főzzük meg a babot és a rizst (külön-külön).
  3. A szója granulátumot kétszeres mennyiségű vízzel főzzük fel, és hagyjuk, hogy felszívja a nedvességet.
  4. A hagymát aprítsuk fel, pirítsuk meg az olajon. Adjuk hozzá a szóját is, majd fűszerezzük, és öntsük fel vízzel, így főzzük 10 percet.
  5. Olajjal kenjük ki a jénai tálat, szórjuk meg zsemlemorzsával. Rétegezzük a tálba a zöldbabot, rizst és a szóját, mindegyikből két-két réteget készítve.
  6. Kenjük meg a tetejét tejföllel, és alacsony hőmérsékleten süssük, amíg a tejföl meg nem repedezik rajta.
  7. Szeletelés előtt hagyjuk szikkadni kicsit.

Elkészítési idő: 50 perc
Sütési idő: 45 perc

Jó étvágyat!

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

zöldbab rizs főétel gluténmentes vegetáriánus magyaros laktózmentes vegán