Spenótos rizottó görög módra
Friss spenótból könnyű és egyszerű vacsora, aminek már az illata is ínycsiklandó. Önmagában vagy ünnepi köretként is megállja a helyét.
Hozzávalók két adaghoz:
- 250 g friss spenót
- 120 g rizs (én háromszínű opál rizst használtam)
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál (növényi) tejszín
- 3 evőkanál aprított petrezselyem. só, bors, egy csipet menta
- 3 evőkanál olívaolaj
- Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk a spenótleveleket.
- Fűszerezzük, és fedő alatt pároljuk 10 percen keresztül.
- Öntsük bele a rizst, a tejszínt, és másfél bögre vízzel főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Ha szükséges, az elfőtt vizet pótoljuk.
Jó étvágyat!
Extra tipp: még melegen reszelhetünk a tetejére sajtot.
Elkészítési idő: 30 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: