2014. júl 16.

Spenótos rizottó görög módra

írta: Kertkonyha
Spenótos rizottó görög módra

Friss spenótból könnyű és egyszerű vacsora, aminek már az illata is ínycsiklandó. Önmagában vagy ünnepi köretként is megállja a helyét.

20140716_spenotos_rizotto_500x373.jpg

Hozzávalók két adaghoz:

  • 250 g friss spenót
  • 120 g rizs (én háromszínű opál rizst használtam)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál (növényi) tejszín
  • 3 evőkanál aprított petrezselyem. só, bors, egy csipet menta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  1. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk a spenótleveleket. 
  2. Fűszerezzük, és fedő alatt pároljuk 10 percen keresztül.
  3. Öntsük bele a rizst, a tejszínt, és másfél bögre vízzel főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Ha szükséges, az elfőtt vizet pótoljuk.

Jó étvágyat!

Extra tipp: még melegen reszelhetünk a tetejére sajtot.

Elkészítési idő: 30 perc

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

Szólj hozzá

spenót köret rizottó rizs főétel gluténmentes vegetáriánus laktózmentes vegán görög konyha mediterrán konyha