Üdítő krumplisaláta
Isteni könnyű vacsora, olyan kifejezetten "életmentős", hiszen a hozzávalókból általában mindig van a kamrámban. Ráadásul villámgyors az elkészítés, kicsit újszerű ízekkel, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók két adaghoz:
- 500 g krumpli
- 5 evőkanál (növényi) joghurt
- 2 szál újhagyma zöldje
- 2 kávéskanál szezámmag
- 1 kávéskanál lenmag
- 1 kávéskanál frissen facsart citromlé
- 1 kávéskanál olaj
- A krumplit héjában főzzük meg enyhén sós vízben.
- Amíg fő, készítsük el az öntetet: egy tálban keverjük össze a citromlevet, a joghurtot és a felkarikázott hagyma zöldjét.
- Serpenyőben olajon pattogtassuk ki a szezám és lenmagot. Tegyünk rá fedőt, mert a szemek igen energikussá válnak, és vigyázzunk arra is, nehogy odaégjen.
- Amikor megfőtt a krumpli, hűtsük le, hámozzuk meg, és vágjuk 2 cm-es kockákra.
- Egy fakanál segítségével óvatosan forgassuk össze a salátát.
Langyosan is nagyon finom, de behűtve még jobb, és úgy összeérnek az ízek is.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: