2014. júl 27.

Üdítő krumplisaláta

írta: Kertkonyha
Üdítő krumplisaláta

Isteni könnyű vacsora, olyan kifejezetten "életmentős", hiszen a hozzávalókból általában mindig van a kamrámban. Ráadásul villámgyors az elkészítés, kicsit újszerű ízekkel, érdemes kipróbálni!
20140727_krumpli_salata_500x372.jpg

Hozzávalók két adaghoz:

  • 500 g krumpli
  • 5 evőkanál (növényi) joghurt
  • 2 szál újhagyma zöldje
  • 2 kávéskanál szezámmag
  • 1 kávéskanál lenmag
  • 1 kávéskanál frissen facsart citromlé
  • 1 kávéskanál olaj
  1. A krumplit héjában főzzük meg enyhén sós vízben.
  2. Amíg fő, készítsük el az öntetet: egy tálban keverjük össze a citromlevet, a joghurtot és a felkarikázott hagyma zöldjét.
  3. Serpenyőben olajon pattogtassuk ki a szezám és lenmagot. Tegyünk rá fedőt, mert a szemek igen energikussá válnak, és vigyázzunk arra is, nehogy odaégjen.
  4. Amikor megfőtt a krumpli, hűtsük le, hámozzuk meg, és vágjuk 2 cm-es kockákra.
  5. Egy fakanál segítségével óvatosan forgassuk össze a salátát.

Langyosan is nagyon finom, de behűtve még jobb, és úgy összeérnek az ízek is.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 15 perc

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Szólj hozzá

saláta krumpli gluténmentes egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán kalóriadús