Muffin (főleg) gyümölcsből
A minap egy amerikai oldalon találkoztam egy ehhez hasonló egészséges muffin recepttel, amihez alig kell liszt, semmi tojás, és a háromnegyede gyümölcsből van. Teljesen fellelkesültem, mert imádom az édességet, de az ember azért ott spórol a kalóriákon, ahol tud, ugye.
Pár órával később, amikor kivettem a sütőből, és beleharaptam, csak annyit tudtam mondani: Atya Úr Isten, ilyen finom muffint én még életemben nem ettem!
Még jó, hogy csak egy kis adagot csináltam, mert fitnesz menü ide vagy oda, ha tizenötöt megeszem belőle, ott vagyok, ahol a habos krémes.
Hozzávalók négy nagy muffinhoz:
- 2 nagy banán
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 csipet sütőpor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál lenmag
- 2 evőkanál mazsola
- 2 evőkanál áfonya vagy más bogyós gyümölcs
Előkészületek:
A mazsolát áztassuk be meleg vízbe.
A lenmagot is áztassuk be 4 evőkanálnyi vízbe. 10 perc alatt be fogja inni, mi pedig addig készítsük el a tészta többi részét.
- A banánt turmixoljuk össze a kókuszolajjal.
- Turmixoljuk hozzá a lisztet, a sütőport és a sót is.
- Kézzel finoman forgassuk össze a lenmaggal, a mazsolával, végül pedig az áfonyával.
- Muffinformákat béleljünk ki alufóliával és töltsük meg a masszával kb. háromnegyedig.
- Süssük közepes sütőben fél órán keresztül, és tűvel ellenőrizzük, hogy megsült-e a muffinok közepe is.
Hagyjuk legalább langyosra hűlni, mielőtt kivennénk a formából.
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 30 perc
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: