Töltött cukkini csónakok
Helyes cukkini csónakokban sült készre ez a szép adag bazsalikomos, illatos rizs. Közben finoman megpirult a teteje, de azért szaftos maradt a belseje.
Mivel én kifejezetten szeretem a "kézműves konyhát", nekem külön örömet jelentett még az a kis farigcsálás és töltögetés is, ami együtt járt a főzéssel. Tálaljuk a csónakokat akár magában kis majonézzel, vagy salátával és friss kenyérrel, garantált, hogy gyorsan el fog fogyni.
Hozzávalók 2 személyre:
- 3 kisebb cukkini
- 75 g rizs
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál bazsalikom
- 4 kávéskanál frissen csavart citromlé
- só, bors
- 2 evőkanál sörélesztőpehely (vagy illatos sajt)
- 1 dl olívaolaj
- Kiskanállal vájjuk ki a cukkinik belsejét, ügyelve arra, hogy a héja ne sérüljön.
- Az olajon a felaprított hagymát üvegesre pároljuk meg.
- Öntsük hozzá a cukkinipépet, a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát, citromlevet, sörélesztőpelyhet, a rizst, és addig pároljuk, amíg az utóbbi megpuhul.
- Töltsük meg a cukkiniket a rizzsel, és helyezzük őket egy tűzálló tálba szorosan egymás mellé. Öntsük kis vizet alá, és 25-30 percig süssük közepes hőmérsékletű sütőben.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc + sütés
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: