2014. júl 01.

Bakonyi csíkok

írta: Kertkonyha
Bakonyi csíkok

Amint ez a kitűnő étel is bizonyítja, a vegetáriánusoknak egyáltalán nem kell lemondaniuk a hagyományos magyar ízekről, sőt! Nézzük, hogy készül a vega bakonyi.

20140701_bakonyi-csikok-2_500x475.jpg

Hozzávalók két adaghoz:

  •   csíkokra vágott szejtán - 125 g búzasikérből
  •   1 nagy gomba
  •   fél fej hagyma
  •   fél zöldpaprika
  •   2 dl tejföl vagy Joya Cremesse
  •   1 evőkanál pirospaprika
  •   1 evőkanál liszt
  •   3 evőkanál paradicsompüré

  •   A nokedlihez: 200 g finomliszt, 60 g csicseriborsóliszt, só.

  1. Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a szejtánt.
  2. Dobjuk rá a kockára vágott gombát és zöldpaprikát, ezeket főzzük össze.
  3. A tejfölben keverjük el a pirospaprikát, paradicsompürét, lisztet, és öntsük a serpenyőbe a szejtánhoz. Engedjük, hogy együtt még egyet rottyanjon.
  4. Amikor már majdnem kész a bakonyi, készítsük el hozzá a nokedlit. Keverjük össze a liszteket sóval és annyi vízzel, hogy sűrű krém állagot kapjunk, majd szaggatóval adagoljuk bele forrásban lévő vízbe. Akkor kell leszűrni, amikor feljön a víz tetejére.
  5. Kovászos uborkával tálaljuk.

 

Elkészítési idő: 30 perc (kész szejtánból)
Jó étvágyat! 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

Szólj hozzá

főétel húsmentes nokedli vegetáriánus magyaros laktózmentes vegán szejtán búzahús