2014. dec 08.

Olívapástétom

írta: Kertkonyha
Olívapástétom

Eleged van az ízetlen szendvicsekből? Unod ugyanazt a vajkrémet és párizsit évek óta? Valami igazán karakteres, emlékezetes szendvicskrémre vágysz? Akkor ajánlom ezt az extra hard core pástétomot jó barátjával, a kosszarv-paprikával.
Egyéb mellékhatás: bitang egészséges! :)

20141208_olivapastetom_500x281.jpg

Hozzávalók egy pohár pástétomhoz:

  • 150 g zöld, magozott olívabogyó
  • 100 g Joya Cremesse (tejföl)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál útifűmaghéj (elhagyható)
  1. Az olívát turmixoljuk össze a fokhagymával és az olajjal. Eltart egy ideig, és közben többször le kell majd nyomkodni a turmix oldaláról a pépet.
  2. Amikor elég simának látjuk, keverjük hozzá kézzel a tejfölt.
  3. Ha túl folyós, akkor egy teáskanál útifűmaghéjjal sűríthetjük.

 

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 10 perc

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Megjelent a karácsonyi receptfüzetünk! Bővebb infóért KATT IDE!

könyv kép f.jpg

 

 

Szólj hozzá

gluténmentes egyszerű vegetáriánus szendvics olívabogyó laktózmentes pástétom vegán tojásmentes görög konyha mediterrán konyha kenyérre kenjük