Olívapástétom
Eleged van az ízetlen szendvicsekből? Unod ugyanazt a vajkrémet és párizsit évek óta? Valami igazán karakteres, emlékezetes szendvicskrémre vágysz? Akkor ajánlom ezt az extra hard core pástétomot jó barátjával, a kosszarv-paprikával.
Egyéb mellékhatás: bitang egészséges! :)
Hozzávalók egy pohár pástétomhoz:
- 150 g zöld, magozott olívabogyó
- 100 g Joya Cremesse (tejföl)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál útifűmaghéj (elhagyható)
- Az olívát turmixoljuk össze a fokhagymával és az olajjal. Eltart egy ideig, és közben többször le kell majd nyomkodni a turmix oldaláról a pépet.
- Amikor elég simának látjuk, keverjük hozzá kézzel a tejfölt.
- Ha túl folyós, akkor egy teáskanál útifűmaghéjjal sűríthetjük.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:
Megjelent a karácsonyi receptfüzetünk! Bővebb infóért KATT IDE! |