2014. júl 18.

Tekercselt kelkáposzta

írta: Kertkonyha
Tekercselt kelkáposzta

Töltsük meg, tekerjük fel, süssük meg, tálaljuk tejföllel, faljuk fel!
Finom és laktató kelkáposzta tekercsek.

20140718_toltott_kel_500x372.jpg

Hozzávalók négy adaghoz:

  • 15-18 db kelkáposztalevél
  • 250 g lencse
  • 250 g rizs (én barna rizst használtam)
  • só, bors, 1 kávéskanál köménymag, 2 kávéskanál pirospaprika, 3 babérlevél
  • 1 nagyobb répa
  • 2 vöröshagyma
  • 200 g (szója) joghurt
  • 150 g (növényi) sajt
  1. A káposztaleveleket mossuk meg, vágjuk ki a vastag ér alját. Merítsük lobogó vízbe öt percre a leveleket, majd szárogassuk meg egy tálcán, és tegyük félre.
  2. Olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, és tegyük rá a rizst és a lencsét, kevergessük, hagyjuk pár percet sisteregni.
  3. Adjuk hozzá a reszelt répát, a fűszereket és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Az elfövő vizet később pótolni kell.
  4. Ha megfőtt, töltsük meg vele a kelkáposztaleveleket: Az alja részére helyezzük a tölteléket, és az oldalát behajtva tekerjük fel. 
  5. Helyezzük egy kiolajozott jénai tálba a tekercseket a nyitott részükkel lefelé.
  6. Egy tálban készítsük el az öntetet: a joghurtot, a késhegynyi pirospaprikát kis vízzel folyós állagúra keverjünk ki, és ezzel takarjuk be a tekercseket. 
  7. Reszeljünk rá sajtot, és közepes sütőben süssük fél órát.

Elkészítés idő: 30 perc
Sütési idő: 30 perc

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

Szólj hozzá

lencse rizs főétel gluténmentes vegetáriánus magyaros laktózmentes vegán kelkáposzta