Tekercselt kelkáposzta
Töltsük meg, tekerjük fel, süssük meg, tálaljuk tejföllel, faljuk fel!
Finom és laktató kelkáposzta tekercsek.
Hozzávalók négy adaghoz:
- 15-18 db kelkáposztalevél
- 250 g lencse
- 250 g rizs (én barna rizst használtam)
- só, bors, 1 kávéskanál köménymag, 2 kávéskanál pirospaprika, 3 babérlevél
- 1 nagyobb répa
- 2 vöröshagyma
- 200 g (szója) joghurt
- 150 g (növényi) sajt
- A káposztaleveleket mossuk meg, vágjuk ki a vastag ér alját. Merítsük lobogó vízbe öt percre a leveleket, majd szárogassuk meg egy tálcán, és tegyük félre.
- Olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, és tegyük rá a rizst és a lencsét, kevergessük, hagyjuk pár percet sisteregni.
- Adjuk hozzá a reszelt répát, a fűszereket és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Az elfövő vizet később pótolni kell.
- Ha megfőtt, töltsük meg vele a kelkáposztaleveleket: Az alja részére helyezzük a tölteléket, és az oldalát behajtva tekerjük fel.
- Helyezzük egy kiolajozott jénai tálba a tekercseket a nyitott részükkel lefelé.
- Egy tálban készítsük el az öntetet: a joghurtot, a késhegynyi pirospaprikát kis vízzel folyós állagúra keverjünk ki, és ezzel takarjuk be a tekercseket.
- Reszeljünk rá sajtot, és közepes sütőben süssük fél órát.
Elkészítés idő: 30 perc
Sütési idő: 30 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: