Nyári borsóleves
Az úgy volt, hogy már megint össze-vissza kóstolgattam a konyhában, és egymás mellett volt a kapros zöldsaláta meg a párolt borsó. Aztán amikor ezek a számban találkoztak!
Ezzel valószínűleg nem találtam fel a spanyol viaszt, a főzésben ez amúgy is elég nehéz, de nekem új volt, és szerintem nem egy mindennapos kombináció.
Viszont semmi flikk-flakk, és cserébe pofonegyszerű, plusz gyorsan megvan.
Szóval, én imádom. :)
- 250 g borsó
- fél fej vöröshagyma
- 1 evőkanálnyi friss kapor
- 1 csipet fodormenta
- 1 csipet oregánó
- 10 g étkezési keményítő
- só, bors, olaj
- Egy kevés olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát.
- Öntsük bele a borsót, és így is pároljuk pár percig.
- Ezután jöjjenek a fűszerek, majd annyi víz, hogy bőven ellepje.
- Forraljuk fel, és amikor már puha a borsó, a keményítővel sűrítsük be a levesünket.
- Forraljuk újra fel, és miután elzártuk, sózzuk is meg. Ennyi az egész! :)
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
Tetszett ennek a levesnek a receptje? Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket! |
![]() |
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: