2015. máj 06.

Nyári borsóleves

írta: Kertkonyha
Nyári borsóleves

Az úgy volt, hogy már megint össze-vissza kóstolgattam a konyhában, és egymás mellett volt a kapros zöldsaláta meg a párolt borsó. Aztán amikor ezek a számban találkoztak!
Ezzel valószínűleg nem találtam fel a spanyol viaszt, a főzésben ez amúgy is elég nehéz, de nekem új volt, és szerintem nem egy mindennapos kombináció.
Viszont semmi flikk-flakk, és cserébe pofonegyszerű, plusz gyorsan megvan.
Szóval, én imádom. :)

20150506_nyari_borsoleves_500x352.jpg
Hozzávalók két adaghoz:

  • 250 g borsó
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi friss kapor
  • 1 csipet fodormenta
  • 1 csipet oregánó
  • 10 g étkezési keményítő
  • só, bors, olaj

 

  1. Egy kevés olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát.
  2. Öntsük bele a borsót, és így is pároljuk pár percig.
  3. Ezután jöjjenek a fűszerek, majd annyi víz, hogy bőven ellepje.
  4. Forraljuk fel, és amikor már puha a borsó, a keményítővel sűrítsük be a levesünket.
  5. Forraljuk újra fel, és miután elzártuk, sózzuk is meg. Ennyi az egész! :)

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

Tetszett ennek a levesnek a receptje? 
Képzeld, megjelent a legjobb leveseinket tartalmazó receptgyűjtemény. :)
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT.
ITT
tudod megrendelni a Csodalevesek kiadványt.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

leves borsó gluténmentes egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán tojásmentes