2015. aug 27.

Vega "zsíros" kenyér

írta: Kertkonyha
Vega "zsíros" kenyér

Egy elég konzervatív húsevőt kínáltam meg először ezzel a szelettel, aki meglehetősen gyanakodó arccal látott neki. Kicsit harapott, lassan kezdte rágni... Láttam, hogy minden eshetőségre felkészült, arra is, hogy fejes saláta ízű csiganyál (ja, az nem vega) lesz a menü.
Majd egyszer csak megkönnyebbülten legyintett és mosolygott:
"Ja, hát, ez tök olyan, mint a zsíros kenyér!" - és onnantól a szelet nagyon gyorsan el is tűnt.

Hogyan? Zsíros kenyér? Tééényleg, tök igaza van! 
Tessék, csak tessék: íme, a vega zsíros kenyér. :)

vega_zsiros_kenyer_500x272.jpg

Hozzávalók 4-5 szelethez:

  • fél padlizsán
  • egy pohár hummusz
Pác:
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál szójaszósz (vagy Wocester-szósz)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

 

  1. A padlizsánt vágjuk maximum fél cm vastag szeletekre, és kenjük be a páccal. Hagyjuk legalább fél órát állni, hogy szépen átjárják az ízek.
  2. Kevés olajon süssük ki a szeleteket mindkét oldalukon.
  3. A kenyeret vágjuk vékonyra, kenjük meg hummusszal, és rakjuk meg a padlizsánnal.
  4. Hagymával tálaljuk.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

Tetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT
Bővebb infót is találsz róla ITT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

padlizsán csicseriborsó vegetáriánus szendvics magyaros laktózmentes vegán tojásmentes kenyérre kenjük