Vega "zsíros" kenyér
Egy elég konzervatív húsevőt kínáltam meg először ezzel a szelettel, aki meglehetősen gyanakodó arccal látott neki. Kicsit harapott, lassan kezdte rágni... Láttam, hogy minden eshetőségre felkészült, arra is, hogy fejes saláta ízű csiganyál (ja, az nem vega) lesz a menü.
Majd egyszer csak megkönnyebbülten legyintett és mosolygott:
"Ja, hát, ez tök olyan, mint a zsíros kenyér!" - és onnantól a szelet nagyon gyorsan el is tűnt.
Hogyan? Zsíros kenyér? Tééényleg, tök igaza van!
Tessék, csak tessék: íme, a vega zsíros kenyér. :)
Hozzávalók 4-5 szelethez:
- fél padlizsán
- egy pohár hummusz
Pác:
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1 evőkanál szójaszósz (vagy Wocester-szósz)
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- A padlizsánt vágjuk maximum fél cm vastag szeletekre, és kenjük be a páccal. Hagyjuk legalább fél órát állni, hogy szépen átjárják az ízek.
- Kevés olajon süssük ki a szeleteket mindkét oldalukon.
- A kenyeret vágjuk vékonyra, kenjük meg hummusszal, és rakjuk meg a padlizsánnal.
- Hagymával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! |
Tetszett ez a recept? |