2014. júl 15.

Kelsaláta tahinivel

írta: Kertkonyha
Kelsaláta tahinivel

A kelkáposzta jóval többet tud, mint a közismert főzelék. Fogyaszthatjuk például nyersen, egyedi ízt ad a salátánknak, ráadásul így megmarad benne minden finom tápanyag is.
Nagyon jól passzol a tahini telt ízéhez, a szeder pedig még jobban kiemeli az egyes karaktereket.

20140715_tahinis-kelsalata_500x374.jpg

Hozzávalók egy nagy tál salátához:

  • 5-6 kelkáposztalevél
  • 2 nagy kávéskanál tahini (szezámmagkrém)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 kávéskanál agavé szirup (vagy méz)
  • pár szem szeder
  • (növényi) sajt a díszítéshez
  1. A kelkáposztát mossuk meg, vágjuk ki a fő erét, vékonyan csíkozzuk fel és enyhén sózzuk le.
  2. Egy tálban keverjük a tahinihez az öntet többi hozzávalóját.
  3. Öntsük az öntetet a salátára, és szórjuk meg szederrel és kockára vágott sajttal. 

Jó étvágyat!

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

Szólj hozzá

saláta gluténmentes egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán kelkáposzta tahini