Kelsaláta tahinivel
A kelkáposzta jóval többet tud, mint a közismert főzelék. Fogyaszthatjuk például nyersen, egyedi ízt ad a salátánknak, ráadásul így megmarad benne minden finom tápanyag is.
Nagyon jól passzol a tahini telt ízéhez, a szeder pedig még jobban kiemeli az egyes karaktereket.
Hozzávalók egy nagy tál salátához:
- 5-6 kelkáposztalevél
- 2 nagy kávéskanál tahini (szezámmagkrém)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 kávéskanál agavé szirup (vagy méz)
- só
- pár szem szeder
- (növényi) sajt a díszítéshez
- A kelkáposztát mossuk meg, vágjuk ki a fő erét, vékonyan csíkozzuk fel és enyhén sózzuk le.
- Egy tálban keverjük a tahinihez az öntet többi hozzávalóját.
- Öntsük az öntetet a salátára, és szórjuk meg szederrel és kockára vágott sajttal.
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: