Kápiás rizssaláta koktélparadicsommal
Van úgy, hogy az ember nem akar a konyha gőzében túl sok időt tölteni, de mégis enne valami finomat a nap végén.
Egy kicsit rizottó, egy kicsit saláta, egy kicsit hideg étel, egy kicsit meleg étel. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók két adaghoz:
- 200 g rizs
- 2 újhagyma
- 6 levél kelkáposzta
- 1 kápia paprika (bocskor paprika)
- só, bors, őrölt kömény, ízlés szerint római kömény
- koktélparadicsom a díszítéshez
- A rizst tegyük fel sós, fűszeres vízben. Én háromszínű opálrizst választottam, mert az nem tapad össze.
- Amíg fő, az apróra vágott hagymát pirítsuk meg az olajon.
- Dobjuk rá a csíkokra vágott kelkáposztát és felkockázott paprikát
- Fűszerezzük ezt is, pároljuk pár percig, keverjük hozzá a lehűtött rizst, és kész!
Extra tipp: ne pároljuk túl, maradjanak a zöldségek ressek. Egészségesebb és frissítőbb is így.
Elkészítési idő: 15 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: