2014. júl 22.

Kápiás rizssaláta koktélparadicsommal

írta: Kertkonyha
Kápiás rizssaláta koktélparadicsommal

Van úgy, hogy az ember nem akar a konyha gőzében túl sok időt tölteni, de mégis enne valami finomat a nap végén.
Egy kicsit rizottó, egy kicsit saláta, egy kicsit hideg étel, egy kicsit meleg étel. Jó étvágyat hozzá!

20140722_nyari-rizotto_500x374.jpg
Hozzávalók két adaghoz:

  • 200 g rizs
  • 2 újhagyma
  • 6 levél kelkáposzta
  • 1 kápia paprika (bocskor paprika)
  • só, bors, őrölt kömény, ízlés szerint római kömény
  • koktélparadicsom a díszítéshez
  1. A rizst tegyük fel sós, fűszeres vízben. Én háromszínű opálrizst választottam, mert az nem tapad össze.
  2. Amíg fő, az apróra vágott hagymát pirítsuk meg az olajon.
  3. Dobjuk rá a csíkokra vágott kelkáposztát és felkockázott paprikát
  4. Fűszerezzük ezt is, pároljuk pár percig, keverjük hozzá a lehűtött rizst, és kész!


Extra tipp: ne pároljuk túl, maradjanak a zöldségek ressek. Egészségesebb és frissítőbb is így. 

Elkészítési idő:  15 perc


Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Szólj hozzá

saláta paradicsom rizottó rizs gluténmentes húsmentes vegetáriánus laktózmentes vegán kelkáposzta koktélparadicsom kápia bocskor paprika