Grillezett répás zöldsaláta
Ez a saláta fittyet hány az összes salátákkal kapcsolatos sztereotípiára. Laktató is, ízes is, és tökéletesen megállja a helyét önmagában is.
Egy salátás vonása azért van: kevés benne a kalória.
Hozzávalók egy nagy tál salátához:
- 2 nagy sárgarépa
- 4 fehérrépa
- 4-5 salátalevél
- 2 szál újhagyma
- 4 kávéskanál balzsamecet
- só, bors
- 2 evőkanál olaj
- A répákat hámozzuk meg, és vágjuk fél cm vastag szeletekre.
- A grillen vagy grill serpenyőben forrósítsunk olajat, és mindkét oldalukon süssük meg a répaszeleteket.
- Egy tálban keverjük össze a balzsamecetet sóval és borssal. Amikor megfordítjuk a répákat, akkor kenegessük meg a már megpirult oldalukat ezzel a keverékkel.
- Egy salátás tálban vágjunk csíkokra 4-5 levél salátát, adjunk hozzá az újhagymát is.
- Akkor tegyük a tetejére a grillezett répákat, amikor már nem nagyon forrók.
- Locsoljuk meg még egy kis balzsamecettel a salátát.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: