2014. júl 30.

Grillezett répás zöldsaláta

írta: Kertkonyha
Grillezett répás zöldsaláta

Ez a saláta fittyet hány az összes salátákkal kapcsolatos sztereotípiára. Laktató is, ízes is, és tökéletesen megállja a helyét önmagában is. 
Egy salátás vonása azért van: kevés benne a kalória.
20140730_grillzoldseges_salata_500x375.jpg

Hozzávalók egy nagy tál salátához:

  • 2 nagy sárgarépa
  • 4 fehérrépa
  • 4-5 salátalevél
  • 2 szál újhagyma
  • 4 kávéskanál balzsamecet
  • só, bors
  • 2 evőkanál olaj
  1. A répákat hámozzuk meg, és vágjuk fél cm vastag szeletekre.
  2. A grillen vagy grill serpenyőben forrósítsunk olajat, és mindkét oldalukon süssük meg a répaszeleteket.
  3. Egy tálban keverjük össze a balzsamecetet sóval és borssal. Amikor megfordítjuk a répákat, akkor kenegessük meg a már megpirult oldalukat ezzel a keverékkel.
  4. Egy salátás tálban vágjunk csíkokra 4-5 levél salátát, adjunk hozzá az újhagymát is.
  5. Akkor tegyük a tetejére a grillezett répákat, amikor már nem nagyon forrók.
  6. Locsoljuk meg még egy kis balzsamecettel a salátát.

 
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

Szólj hozzá

saláta gluténmentes egyszerű sárgarépa vegetáriánus fehérrépa laktózmentes vegán