Gombás rétes
Ropogós kívül, puha belül, mindehhez egy isteni ízvilág...
Mondja valaki ezután, hogy csak az almás meg a túrós rétes a rétes! :)
Szervírozzuk ezt az ünnepi fogást salátával, savanyúsággal, és a siker garantált!
Hozzávalók két rúdhoz:
- 500 g gomba
- 1 hagyma
- ½ + ½ dl olaj
- 250 g (növényi) tejszín
- 30 g étkezési kukoricakeményítő
- 1 csomag réteslap (8 lap)
Fűszerezés: só, bors, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál szójaszósz (vagy a kedvenc ízesítőnk), 2 teáskanál pirospaprika, 3 fújás folyékony természetes füst
Elkészítés:
- A hagymát pirítsuk meg fél dl olajon, majd adjuk hozzá a kockára vágott gombát.
- Amíg elfő a leve, adjuk hozzá az ízesítőket: kakukkfű, pirospaprika, természetes füst, szójaszósz, só, bors.
- Közben egy másik edényben a keményítőt oldjuk fel először egy kis tejszínben, majd adjuk hozzá a maradékot. Forraljuk össze.
- Öntsük a gombához a tejszínt, és alaposan keverjük össze.
- Négy réteslapot fektessük egymásra (közben kenegessük meg olajjal mindegyiket), egyik szélére tegyünk egy csíkban a töltelékből, majd csavarjuk fel.
- Kenjük meg a tetejét tejszínnel, és előmelegített sütőben, közepes lángon süssük 20 percet.
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: