2014. sze 02.

Gombás rétes

írta: Kertkonyha
Gombás rétes

Ropogós kívül, puha belül, mindehhez egy isteni ízvilág...
Mondja valaki ezután, hogy csak az almás meg a túrós rétes a rétes! :)
Szervírozzuk ezt az ünnepi fogást salátával, savanyúsággal, és a siker garantált! 

20140902_gombas_retes_500x338.jpg

Hozzávalók két rúdhoz:

  • 500 g gomba
  • 1 hagyma
  • ½ + ½ dl olaj
  • 250 g (növényi) tejszín
  • 30 g étkezési kukoricakeményítő
  • 1 csomag réteslap (8 lap)

Fűszerezés: só, bors, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál szójaszósz (vagy a kedvenc ízesítőnk), 2 teáskanál pirospaprika, 3 fújás folyékony természetes füst

 Elkészítés:

  1. A hagymát pirítsuk meg fél dl olajon, majd adjuk hozzá a kockára vágott gombát.
  2. Amíg elfő a leve, adjuk hozzá az ízesítőket: kakukkfű, pirospaprika, természetes füst, szójaszósz, só, bors.
  3. Közben egy másik edényben a keményítőt oldjuk fel először egy kis tejszínben, majd adjuk hozzá a maradékot. Forraljuk össze.
  4. Öntsük a gombához a tejszínt, és alaposan keverjük össze.
  5. Négy réteslapot fektessük egymásra (közben kenegessük meg olajjal mindegyiket), egyik szélére tegyünk egy csíkban a töltelékből, majd csavarjuk fel.
  6. Kenjük meg a tetejét tejszínnel, és előmelegített sütőben, közepes lángon süssük 20 percet. 

 

Jó étvágyat!

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

Szólj hozzá

gomba főétel vegetáriánus magyaros laktózmentes vegán