Canelloni
Tészta szokatlan formában, ez a canelloni. A kb. 12 cm hosszú hengerek 3-4 cm átmérőjűek, ezeket jellemzően tölteni szokás, majd szósszal leöntve sütőben elkészíteni.
Hozzávalók három személyre:
- 200 g canelloni tészta
- 1 közepes cukkini
- 100 g dió
- 1 hagyma
- 1 krumpli
- 180 ml növényi tej és 2 evőkanál liszt vagy 250 g növényi tejszín
- 150 g ementáli sajt és 40 g illatos sajt (vagy vegán sajt sörélesztővel vegyítve)
- 1 dl olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 140 g paradicsompüré és 250 g kockákra vágott paradicsomkonzerv
- bazsalikom, oregánó, babér, só, bors
- A hagymát pirítsuk meg az olajon.
- Főzzük meg a krumplit, és villával nyomkodjuk szét.
- Törjük durvára a diót, reszeljük le a cukkinit.
- Adjuk a hagymához a cukkinit, a krumplit, a diót, és pirítsuk össze kb. 10 percig.
- Olívaolajon kicsit „melegítsük át” a fokhagymát majd öntsük rá a paradicsomot. Fűszerezzük, és sűrítsük be a tejjel illetve tejszínnel. Öntsünk hozzá 2 dl vizet.
- A canelloni hengereket töltsük meg a cukkinis töltelékkel, és helyezzük őket egy jénai tálba egymás mellé. Végül öntsük rá a paradicsomszószt.
- Szórjuk meg a sajttal, és közepes lángon süssük a sütőben addig, amíg a sajt meg nem pirul és a tészta meg nem puhul.
Elkészítési idő: 45 perc
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: