2014. júl 09.

Canelloni

írta: Kertkonyha
Canelloni

Tészta szokatlan formában, ez a canelloni. A kb. 12 cm hosszú hengerek 3-4 cm átmérőjűek, ezeket jellemzően tölteni szokás, majd szósszal leöntve sütőben elkészíteni.

20140709_canelloni_500x375.jpg

Hozzávalók három személyre:

  • 200 g canelloni tészta
  • 1 közepes cukkini
  • 100 g dió
  • 1 hagyma
  • 1 krumpli
  • 180 ml növényi tej és 2 evőkanál liszt vagy 250 g növényi tejszín
  • 150 g ementáli sajt és 40 g illatos sajt (vagy vegán sajt sörélesztővel vegyítve)
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 140 g paradicsompüré és 250 g kockákra vágott paradicsomkonzerv
  • bazsalikom, oregánó, babér, só, bors

 

  1. A hagymát pirítsuk meg az olajon.
  2. Főzzük meg a krumplit, és villával nyomkodjuk szét.
  3. Törjük durvára a diót, reszeljük le a cukkinit.
  4. Adjuk a hagymához a cukkinit, a krumplit, a diót, és pirítsuk össze kb. 10 percig.
  5. Olívaolajon kicsit „melegítsük át” a fokhagymát majd öntsük rá a paradicsomot. Fűszerezzük, és sűrítsük be a tejjel illetve tejszínnel. Öntsünk hozzá 2 dl vizet.
  6. A canelloni hengereket töltsük meg a cukkinis töltelékkel, és helyezzük őket egy jénai tálba egymás mellé. Végül öntsük rá a paradicsomszószt.
  7. Szórjuk meg a sajttal, és közepes lángon süssük a sütőben addig, amíg a sajt meg nem pirul és a tészta meg nem puhul.

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

Jó étvágyat!

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

Szólj hozzá

paradicsom tészta vegetáriánus laktózmentes vegán canelloni kalóriadús